İçeriğe geç

Aynı Yemeği Tekrar Tekrar Yiyemem

Günlük yazma konuları
Hangi kitabı defalarca okuyabilirsiniz?
Aynı kitabı tekrar tekrar okumak
Source: Created via AI by Author – Aynı Kitabı Tekrar Tekrar Okumak

Herkese selam! Bu yazımda aynı kitabı tekrar tekrar okumak hakkında konuşacağız.

Öncelikle size sormak istiyorum. Aynı yemeği yemek, aynı tatlıyı yemek, aynı kokuyu duymak, aynı müziği tekrar tekrar dinlemek nasıl bir duygu? Nasıl bir deneyim sizce?

Ben söyleyeyim: çok kötü bir deneyim. Bir şeyi ne kadar çok seviyorsanız sevin o şeyin tadına tekrar tekrar bakmak bıktırır.

Sevdiğimiz şeyin tadı, sesi, kokusu güzeldir. Bence, çünkü, o şey daha nadir ulaşılabilirdir, daha özel anlar içindir, daha spesifik şeyler için özeldir. Yani hep bu böyledir diyemem ama benim fikrime göre bu genel olarak böyledir.

Bir şeyin kolay ulaşılabilir olması yahut her zaman ulaşılabilir olması can sıkıcı bir durum olabilir. Sonuçta o özel sevdiğim şey için hiçbir emek sarf etmemişizdir. Parmak çıtlatmakla ayağımıza geliyorsa… Bir değil, iki değil, üçüncüden sonra sıkar. En azından beni sıkar.

Sevdiğimiz yemeği tekrar tekrar yemek kusturur. Bayar artık bir yerden sonra. Ben mantıyı çok severim mesela. Ama onu ikinci tabaktan sonra yemeğe devam edersem hem tıkanıyorum normal olarak, hem de hamur tadı bayıyor. Yeter gari gına geldi diyorum.

Metal müziği olduğu kadar dinlerim. Rammstein favori grubumdur. Richard Z. Kruspe’nin bir riff ustası olduğunu anlatmaya gerek yoktur sanıyorum ki. Fakat Rammstein’ı bile tekrar tekrar dinlemek sıkıcı olabiliyor. Ki beni sıktı da. Çok dinledim her Allah’ın günü dinledim. Artık pek açasım gelmiyor. Öyle diyeyeyim yani. Şimdi daha çok Türkçe rock sularında kürek atıyorum.

Kitap okumak da, yemek yemek gibi, müzik dinlemek gibidir. Aynı kitabı tekrar tekrar okumak beni acayip bir şekilde sıkar. Eğer akıcı bir fantastik kitapsa durumu bilemem ama genel olarak aynı kitabı tekrar tekrar okumak, araya zamanlama da girse sıkıcıdır benim için.

Bu aynı kitap özelinde değil, aynı tür özelinde de konuşulabilir. Defalarca mütemadiyen fantastik okursam midem bulanır. Ağzımdan artık ejderha, büyü falan kusarım. Fakat buna ek olarak fantastiğin yeri bende ayrıdır. Buna böylece ekstra bir parantez açmak istedim.

Ezcümle…

Sonuç itibarıyla aynı kitabı tekrar tekrar okuyamam. Aynı tadı aldığım farkı kitapları da art arda okuyamam. Bayar ve sıkar. Kitap okumaktan soğutur beni şahsen. Fakat daha dinamik bir kitap okuma deneyimi olduğunda her seferinde kitap okumaya daha çok bağlanırsınız ve her seferinde kitap okuma isteğiniz yenilenir. Bunu büyü mananızın yenilenmesi olarak düşünebilirsiniz 😀

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi günler dilerim! 

Instagram: ckosedag
Twitter: BloggerCanerK
Medium: Caner Kösedağ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Caner Kösedağ sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et