İçeriğe geç

Hiçbir Düşünceyi Kaçırmayın: Google Keep Felsefesi

google keep felsefesi
Source: Bing — Google Keep Felsefesi

Günümüz dünyasında fikirler var olmasıyla bir olarak yok olabilmektedir. Akla bir gelip anında uçmaya hazırdırlar. Beynimiz fikir üretme noktasında iyidir ama onları kayıt edip log’umuzda tutma konusunda pek iyi değil ne yazık ki! Akla bir anda gelip giderler bu fikirler! 

Duş sırasında zekice bir fikir, tuvaletinizi yaparken blog yazınız için durdurak bilmeyen fikirler, alelacele bulduğumuz kalem ve kağıt ile yazacağımız anda uçan fikirler… 

Hepsi günümüzü, geleceğimizi, belki küçük belki büyük, değiştirebilir. Dedim ya, belki… Ama puf! Uçup gidiyor! 

Tuvaletteyim. Aaa evet! Fikir geldi! Hop elimi yıkadım, çıkayım, koşayım. Nerede kağıt kalem? Puf! Gitti! Geçti Bolu pazarı sür eşeğini Niğde’ye! 

Yazık oldu onca fikre değil mi? işte Google Keep bunu anlıyor. Google Keep sadece bir not alma uygulaması değil; kısacık parlak zeka anlarını yakalama ve bunlara tutunma felsefesidir Keep. İşte Keep’i farklı kılan şeyler:

Önce Yakala, Sonra Organize

Keep, parlak zeka anlarını değerlendirmeyi amaçlar. Fikirler uçup kaçmadan önce onları yakalamayı hedef bilmiştir. Ayrıntılı, abartılı Inbox’ları, iç içe geçmiş klasörleri unutun! Google Keep’in renkli not kartları anında organizasyonu sağlar — ayrıca bir de organizasyon için klasör klasör gezinip dikkanizi dağıtmazsınız. 

El yazısı, fotoğraf, ses kaydı… Hiçbir beyin fırtınası, hiçbir fikir kayıtsız kalmamalı. Keep bunu sağlıyor işte. 

Dağınıklık Yok, Netlik Var

Keep’in arayüzü inanılmaz minimalisttir. Sadece önemli olana odaklanmanıza imkan tanır. Sağdan soldan uçan kaçan bildirim çanları görmezsiniz. Bilgi, fikir nerede, sizin odak orada! Keep’de bu, bu durumda! 

Notlarınız Her Yerde

Notlarınıza telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan erişin; düşünceleriniz her zaman yanınızda. Bu platformlar arası kullanılabilirlik, Keep’i hareket halindeyken fikirleri yakalamak için mükemmel hale getirir ve ilham geldiğinde bu fikirlerin kolayca erişilebilir olmasını sağlar.

Herkes İçin Sadelik

Google Keep, hatırlatıcılar, tik ile işaretlenebilir liste ögeleri gibi minimal işlevsellikler barındırsa da bir proje yönetimi aracı olmaktan kaçınır. Ana hedef kullanıcı dostu olup herkes için kullanılabilir olmaktır. Sadece belli bir kesimin kullandığı karmaşık ve kompleks bir uygulama olmak Keep’e göre değildir!

Puzzle’ın Bir Parçası

Keep, Takvim (Google Calendar), Görevler (Google Tasks), Gmail gibi diğer Google ürünleriyle entegre şekilde çalışır. Bu notlarınızı yönetmeniz ve hayatınızda ilişkili ögelerle çalışabilmeniz için bileşik bir sistem yaratmanızı sağlar.

Google Keep: Düşünce Ortağınız

İster öğrenci, ister normal bir kullanıcı, ister yaratıcı bir zihin olun — Keep en iyi düşünce ortağınızdır. Fikir geldiğinde direkt Keep’i açın ve yazın. Kayıt edildi, görev başarılı! Bu Keep’in felsefesidir. Adı üzerinde — Google Keep


Instagram: ckosedag
Twitter: BloggerCanerK
Medium: Caner Kösedağ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Caner Kösedağ sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et