İçeriğe geç

Daylio’da 100 Günü Geride Bıraktım

daylio günlük uygulaması
Soıurce: Created via Canva by Author – Daylio’da 100 Günü Geride Bıraktım

Beni bilenler bilir. Yazmaya takıntılı birisiyim. Yazarım. Her yerde, her platformda yazarım. Sadece yazarım. Yazarım.

Günlük de yazıyorum. Daylio isimli uygulamayı kullandığımı ve önerdiğimi bilirsiniz. Bilmiyorsanız bile aşağıdaki yazı ile bilebilirsiniz.

Daylio, yukarıdaki hikayemde anlattığım üzere bir günlük uygulaması. Bu uygulamayı Android üzerinde 100 günü aşkındır kullanıyorumdur. Bugün fark ettim, 100 günü aşmışım kullanımda. Ben de bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Bu yazımda Daylio’nun bendeki 100 günlük etkilerini konuşacağız. Başlayalım!


daylio günlük uygulaması
Source: Taken screenshot by Author – Daylio

Daylio’da 100 Günü Geride Bıraktım

Daylio’yu 100 gündür kullanıyorum. Bu süre zarfında ruh halimi, yaptığım etkinliklerimi, atmosferi, ilişkilerimi vs. komple kaydettim. Bu kayıt girdileri bağlamında da Daylio benim için analizler ve istatistikler hazırlamakta.

Bu analizler doğrultusunda duygularımı ve ilişkili etkinlikleri, ilişkilerimi, hayatımdaki diğer ilişik ögeleri değerlendirme fırsatı buluyorum. Bu değerlendirmelerim sonucunda da kendimin daha da farkında oluyorum.

Daylio İle Öz-Keşif

Daylio ile öz-keşfimi yapıyorum. Günü gününe duygularımı, düşüncelerimi yazarken kendimi keşfetmiş bulunuyorum. Bu keşif bitmez, insan çözülmesi gereken derin bir denklemdir.

Bir doktorun tedavi edebilmesi için önce hastaya teşhis koyması gerekir. Bu doğrultuda, duygularımın farkında olarak, kendimin farkında olarak doğru tedaviyi yapma şansı elde edebilirim. Daylio’da yazarak, duygularımı yazı ile ifade ederek duygularımı tanımlamış oluyorum. Duygularımı tanımladıktan sonra değerlendirmeye alıp ne doğru ne yanlış analiz edip çıkarımlar yapabiliyorum. Çıkarımlarım sonucunda da, hayatımda gerekli aksiyonları alabiliyorum.

Daylio İle Sorumluluk Bilinci ve Disiplin

Daylio’yu 100 gündür her gün tutuyorum. Bir gün bile fire vermedim. Tutamadığım zamanlar oldu, özel ve zaruri durumlar. Zamanda geriye gidip oradaki eksiklikleri de kapattım.

Her gün tuttum ve tutuyorum. Bu bende sorumluluk bilinci kazandırdı ve beni disipline etti.

Tutmayı unuttuğum günlerde eksikliğini hissediyordum. Kendimde tanımlanmamış bir şeyler olduğunu seziyor gibi oluyordum. Neyse ki her gün 23.00’da bildirim gönderiyor ki unutsam da hatırlayıp doldurabiliyorum.

Daylio ve Hayatımda Diğer Disiplinler

Daylio beni disipline etti demiştim. Daylio günlüğü doldurmak, kitap okumak, blog yazmak gibi alışkanlıkları da belli bir oranda etkileyerek o alanlarda da bir miktar kişiyi disipline ediyor. Odaklandığınız alanlarda kendinizi daha sağlam adımlar atıyor olarak bulabilirsiniz.

Bu disipline etme oranı kişiden kişiye değişebilir bir durum tabii ki. Benim gibi majör depresyon hastası birinde bile bir miktar etkili olduysa sağlıklı bir insanda kim bilir ne kadar etkili olur?


Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim! Daylio’yu öneririm. Kesinlikle en azından bir 14–21 gün kullanmanızı tavsiye ederim. Kendinize iyi bakın! Hoşça kalın!

Instagram: ckosedag
Twitter: BloggerCanerK
Medium: Caner Kösedağ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Caner Kösedağ sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et